ΜΑΖΙΚΗ Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΪΟΥ
(2020-05-16)

Μαζική η κινητοποίηση στις 13 Μαΐου στα Προπύλαια

ΚΟΙΝΟ Δ.Τ. ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Συγκινητική, μαχητική, δυναμική και άκρως μαζική υπήρξε η συμμετοχή των καλλιτεχνών Εκπαιδευτικών στο χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που κάλεσαν οι Εκπαιδευτικές Ενώσεις(ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ), Ενώσεις Γονέων και κηδεμόνων και φοιτητικοί Σύλλογοι.

Όλοι μαζί διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ., που ορίζει ελάχιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τα 20 παιδιά και αυξάνει τον μέγιστο έως τα 27(!!!) οδηγώντας εκατοντάδες τμήματα και ολόκληρα σχολεία σε κατάργηση. Στο ίδιο νομοσχέδιο απαγορεύεται η εγγραφή σε δημόσια ΕΠΑΛ μαθητών άνω των 17 ετών….περιορισμός που δεν ισχύει -ως εκ του θαύματος- για τα ιδιωτικά.

 Το πιο σημαντικό όμως είναι πως και αυτή η κυβέρνηση εξαερώνει τις δεσμεύσεις της για ενίσχυση του ρόλου των Τεχνών στην Εκπαίδευση. Η ολόπλευρη ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των μαθητών θυσιάζεται για μία ακόμη φορά προκειμένου να εξυπηρετηθεί το τεχνοκρατικό εκπαιδευτικό μοντέλο, η λεγόμενη ανάπτυξη και κυρίως η μειωμένη – και πάλι-χρηματοδότηση της παιδείας.

Οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί και οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δεν θα αποχωρήσουμε έως ότου το Υ.ΠΑΙ.Θ. αποσύρει το νομοσχέδιο.

Δεν χαρίζουμε χρόνο!

Δεν δεχόμαστε ημίμετρα!

Το μέλλον είναι τώρα! 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

 
                                                                                                                                                                                            Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων