ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
(2020-03-04)

ΡΩΜΑΙΚΗ  ΑΓΟΡΑ
 
Μια βόλτα στη Ρωμαϊκή  Αγορά και στη Βιβλιοθήκη του Αδριανού είναι μια ευκαιρία για ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα σε μια πόλη  που ακόμη απολαμβάνει τη δόξα και τη φήμη του παρελθόντος της.
 
Ξεκινώντας από τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού ,  θα γνωρίσουμε  τη προσωπικότητα  του Αδριανού , ενός από τους πέντε καλούς αυτοκράτορες και θα εκτιμήσουμε το θαυμαστό αυτό δώρο του στην  αγαπημένη του πόλη!
Στο χώρο της Ρωμαικής Αγοράς θα μπούμε από την Πύλη της  Αρχηγέτιδος Αθηνάς και θα μιλήσουμε για τον καθημερινό βίο των Αθηναίων εκείνη την εποχή.
 
Αλλά δεν είναι μόνον αυτά! Το ωρολόγιο του Ανδρόνικου του Κυρρήστου, το Τζαμί  του Τζισδαράκη , ο Μεντρεσές, οι Βεσπασιανές, το Ρολόι του Ελγιν,  το Μέγα Μοναστήριον θα μας δώσουν μια εικόνα από τη μακρινή εποχή της πόλης που όλοι κι όλες αγαπάμε και προστατεύουμε!!! Και όπως πάντα, με την πολύτιμη συνδρομή της γνωστής πλέον σε όλους μας Αθηνάς Βασιλειάδου.
 
Το ραντεβού μας θα είναι στην πλατεία Μοναστηρακίου στις 11:00 το πρωί μπροστά από την μικρή εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου στο κέντρο της  πλατείας . Είσοδος δωρεάν και διάρκεια ξενάγησης 2,5 ώρες περίπου. 
 
Κυριακή 12/4/2020 11:00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 
 
Δηλώσεις συμμετοχής  στο x_pagkalias@yahoo.com μέχρι τις 10/4/2020

 




Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων