ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ "ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ"
(2020-01-02)

         Άλλη μία πετυχημένη δράση της επιτροπής πολιτισμού του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/12/2019. Η δράση που απευθυνόταν σε μέλη και φίλους του ΠΕΣΥΘ, αφορούσε στην παρακολούθηση του θεατρικού μονολόγου της Νάνσης Τουμπακάρη Εγώ ο Μάρκος, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Θανάση Παπαγεωργίου στο θέατρο μικρό Άνεσις.

        Αειθαλής ο 81χρονος πλέον Παπαγεωργίου ξετύλιξε με λιτό, εκπληκτικά άμεσο κι ουσιαστικό τρόπο την πολυτάραχη ζωή του Μάρκου Βαμβακάρη, μια ζωή που γνώρισε δύο παγκοσμίους πολέμους, φτώχεια, αγώνα για επιβίωση, μεγάλους έρωτες, μεγάλες επιτυχίες αλλά και μεγάλες απογοητεύσεις.

          Στο τέλος της παράστασης είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Κο Παπαγεωργίου και να μοιραστεί μαζί μας τις αγωνίες του για την παράσταση, τα στοιχεία που ήθελε πρωτίστως να φωτίσει για την εποχή και τον ήρωα και να ανταλλάξουμε απόψεις για τη σύνθετη πραγματικότητα του θεατρικού γίγνεσθαι. Μια συνομιλία που μετέτρεψε την απλή παρακολούθηση σε θεατρική εμπειρία και μας έκανε πλουσιότερους καλλιτεχνικά και ψυχικά.

  
 Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων