ΓΚΑΛΑ ΟΠΕΡΑΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ
(2017-07-20)

Για πρώτη φορά φέτος, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει δύο ιδιαίτερες βραδιές

 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, τον Σεπτέμβριο.

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21.30, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την Μαρία Κάλλας, με ένα μοναδικό Γκαλά Όπερας στο Ηρώδειο, με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από τον θάνατο της, το 1977 στο Παρίσι. Τρείς σπουδαίες υψίφωνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με διεθνή σταδιοδρομία, οι Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου, Χριστίνα Πουλίτση θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες των Τζουζέππε Βέρντι, Σαρλ Γκουνό, Λεό Ντελίμπ, Τζάκομο Πουτσίνι, Ουμπέρτο Τζιορντάνο, Γκαετάνο Ντονιτσέττι, Βιντσέντζο Μπελλίνι, που σημάδεψε με τις θεϊκές ερμηνείες της η Μαρία Κάλλας. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης. Το Γκαλά Όπερας Μαρία Κάλλας, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το New York Times Athens Democracy Forum, ένα διεθνές φόρουμ για την Δημοκρατία.

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 21.00, η ΕΛΣ θα παρουσιάσει για μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο το μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή Ερωτόκριτος. Πρόκειται για τη μεγάλη επιτυχία που εγκαινίασε την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Μάιο. Ο Δημήτρης Μαραμής εκτός από τη μουσική υπογράφει το λιμπρέτο και τη μουσική διεύθυνση του Ερωτόκριτου, ενώ η σκηνοθεσία, η χορογραφία και το σκηνικό είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Ο Δημήτρης Μαραμής συνέθεσε ένα ιδιαιτέρως μελωδικό μουσικό έργο, πάνω στο αριστούργημα του Κορνάρου, κρατώντας την κρητική διάλεκτο και το μέτρο (δεκαπεντασύλλαβος) του έργου. Με επιρροές από τη μουσική παράδοση της Κρήτης, αναφορές στην τζαζ, τα μπλουζ, αλλά και τον Χατζιδάκι, ο συνθέτης δημιούργησε ένα νέο μελωδικό σύμπαν για τους χιλιάδες στίχους του Ερωτόκριτου.

Στο μιούζικαλ πρωταγωνιστούν οι νέοι τραγουδιστές που διαπρέπουν στο χώρο της έντεχνης μουσικής, Θοδωρής Βουτσικάκης, Μαρίνα Σάττι και Γκωτιέ Βελισσάρης, αλλά και οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Ιωάννα Φόρτη και Κωστής Μαυρογένης. Τα κοστούμια υπογράφει ο Γιώργος Σεγρεδάκης και τους φωτισμούς ο Χρήστος Τζιόγκας. Το οκταμελές φωνητικό σύνολο διευθύνει η Μάτα Κατσούλη.

 
Θα θέλαμε να σας προτείνουμε την αγορά ομαδικών εισιτηρίων, σε προνομιακές τιμές: Στο κάτω διάζωμα μπορούμε να παρέχουμε την τιμή των €30 στην ζώνη των €35, των €20 στην ζώνη των €25 καθώς και των €15, στην ζώνη των €20. Η τιμή του σπουδαστικού εισιτηρίου είναι €12 στο άνω διάζωμα.

Αν, λοιπόν, είστε μια παρέα φίλων, συνεργατών ή μέλη ενός συλλόγου, από 10 άτομα και πάνω, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να εξασφαλίσετε τις θέσεις σας και να απολαύσετε τις μοναδικές μας παραστάσεις στο ατμοσφαιρικό Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Για πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο 213 0885742, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση panagou@nationalopera.gr
Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων