ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ-ΛΕΝΑ ΡΟΝΤΟΥΛΗ, ΕΛΕΝΑ ΤΖΩΡΤΖΗ
(2018-01-21)

«Ο Ρυθμός στη Χώρα της Μουσικής και του Θεάτρου»

- Με τις Λένα Ροντούλη, Έλενα Τζώρτζη

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018


Βιωματικό Σεμινάριο Μουσικοκινητικής C.Orff και Θεατρικού Παιχνιδιού

Ο ήχος του τραίνου, η εναλλαγή των ποδιών μας όταν περπατάμε, το κύμα που σκάει στην ακρογιαλιά, η ίδια μας η αναπνοή…

Ανακαλύπτουμε το Ρυθμό της γλώσσας παίζοντας με Αινίγματα, Γλωσσοδέτες, Ταχταρίσματα, Λακτίσματα και αποδίδοντας φωνητικά και ορχηστρικά μελοποιημένους στίχους!

Ό,τι ζούμε έχει μέσα του ρυθμό. Ελάτε να τον γνωρίσουμε μέσα από το Θέατρο και τη Μουσική!

Διδάσκουν: Λένα Ροντούλη-Έλενα Τζώρτζη


Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Ώρες: 12:30μ.μ. - 5:30μ.μ.
 
Χώρος: Dansarte Kέντρο Χορού και Τεχνών,

Καρόλου 1 και Όθωνος Αμαλίας, Πάτρα

Κόστος: 50€ / 40(Ενεργά για το 2017 μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ. και άνεργοι)

*στην τιμή δεν περιλαμβάνεται Φ.Π.Α. 24%

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης καθώς και έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό

Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες: 6937 439352, 6976 801548, music.dance.theatre.seminars@gmail.com, http://artcooperation.weebly.com/, fb: Βιωματικά Σεμινάρια (Art Cooperation)

 

Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα – Λένα Ροντούλη

 
 
Δημιουργώντας ένα περιβάλλον μάθησης εμπλουτισμένο με λόγο, κίνηση και μουσική η Λένα Ροντούλη καλλιεργεί και αναπτύσσει στους συμμετέχοντες την ελεύθερη έκφραση, τον πειραματισμό και τον αυτοσχεδιασμό μέσω της ενεργής συμμετοχής. Ο ήχος γεννάει τη μουσική, η κίνηση εξελίσσεται σε χορό, η λέξη παίζει με το ρυθμό και δημιουργεί τραγούδια και ιστορίες, τα ρυθμικά και τα μελωδικά σχήματα καθώς και οι στοιχειακοί τρόποι ενορχήστρωσης τραγουδιών παίζονται στην ορχήστρα οργάνων C. Orff. Ο τελικός σκοπός των σεμιναρίων της Μουσικοκινητικής είναι να αισθανθούν και να συνειδητοποιήσουν οι συμμετέχοντες την ομορφιά της βιωματικής γνώσης ενεργοποιώντας ταυτόχρονα την ψυχή, το νου και το σώμα. Η Λένα Ροντούλη είναι πτυχιούχος πιάνου και απόφοιτη του επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff της Σχολής Μωραϊτη. Έχει διδαχθεί κλασσικό και σύγχρονο χορό, εκφραστική κίνηση και αυτοσχεδιασμό, υποκριτική και θεατρικό παιχνίδι. Από το 1997 διδάσκει Μουσικοκινητική C. Orff σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, ωδεία και βιωματικά σεμινάρια, καθώς επίσης και στον επαγγελματικό κύκλο Μουσικοκινητικής Αγωγής C.Orff της Σχ. Μωραϊτη μέχρι τον Ιούνιο του 2015. Έχει συμμετάσχει σε Μουσικά Εκπαιδευτικά Συνέδρια ως εισηγήτρια-εμψυχώτρια σεμιναρίων και εργαστηρίων, καθώς επίσης με παρουσιάσεις καλλιτεχνικών μουσικοκινητικών παραστάσεων με παιδιά και ενήλικες. Mέλος της εξελεγκτικής επιτροπής του ΕΣΜΑ Carl Orff.
 
Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα – Έλενα Τζώρτζη
 
 
Με την Έλενα Τζώρτζη παίζουμε, αυτοσχεδιάζουμε, χορεύουμε, βρισκόμαστε με τη φαντασία μας σε άλλα μονοπάτια και ξαναγυρνάμε για να τα διηγηθούμε. Μέσα από μια σειρά θεατρικών ασκήσεων ποικίλων ειδών και επιπέδων, ανακαλύπτουμε τη σημασία της έννοιας «ομάδα», καθώς και πως μπορούμε να κάνουμε την έννοια αυτή αντιληπτή στα παιδιά μέσα από το παιχνίδι. Πτυχιούχος του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει φοιτήσει στο Université Paul-Valéry Montpellier 3 – Arts du Spectacles, και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή «Ίασμος», μέσω προγράμματος υποτροφίας. Έχει διδαχθεί φωνητική, ορθοφωνία, κλασσικό και σύγχρονο χορό. Διδάσκει θεατρικό παιχνίδι σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία και είναι διαχειρίστρια του διαδικτυακού καλλιτεχνικού περιοδικού “Mind the Art”.


 


  
 
 
 Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων