ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 - ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΑΧΠΑΖΗ
(2017-12-01)

«Η Τέχνη ενάντια στο Σχολικό εκφοβισμό (Performing Arts vs Bullying

5ωρο θεματικό σεμινάριο με τη μουσικό, χορογράφο, performer Βασιλική Σαχπαζή

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017


Σύστημα Orff – Δημιουργικός χορός – Θεατρικό παιχνίδι

Το Εργαστήριο Καλλιτεχνικής & Δημιουργικής Εκπαίδευσης ΑΝΙΜΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση του 3ου θεματικού Σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κύκλου Σεμιναρίων πάνω στην προσέγγιση - επεξεργασία εκπαιδευτικών θεμάτων «μέσω των τεχνών» 2017-18.

Πώς μπορούμε να δουλέψουμε βιωματικά στη σχολική τάξη θέματα που αφορούν τον σχολικό εκφοβισμό;

Μια ιστορία με τίτλο «Ένα κουμπί που το έλεγαν Όσκαρ» γίνεται η αφορμή για να μάθουμε πώς να χειριζόμαστε τις διάφορες εκδοχές του “σχολικού εκφοβισμού”.

Μέσα από δραστηριότητες με στοιχεία μουσικοκινητικής Orff, δημιουργικού χορού και θεατρικού παιχνιδιού, σκεφτόμαστε, συζητάμε, αισθανόμαστε, επιλέγουμε, αλλά και παίζουμε, χορεύουμε, τραγουδάμε, βιώνοντας καταστάσεις που μας δείχνουν πώς:

  • χαρακτηρίζουμε και οργανώνουμε τα συναισθήματά μας

  • ελέγχουμε συμπεριφορές που σχετίζονται με τις έννοιες της ομοιότητας και της διαφορετικότητας

  • διαχειριζόμαστε τον αποκλεισμό, την απομόνωση, την επιλογή φίλων

  • αναπτύσσουμε τρόπους επικοινωνίας

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, θεατρολόγους – θεατροπαιδαγωγούς, εμψυχωτές, καλλιτέχνες, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων κ.ά. Λόγω του περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 
 
 Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου

Διάρκεια εργαστηρίου: 5 ώρες

Ώρα: 11:00 – 4:30 μ.μ.

Χώρος: Κέντρο Anima, Ευελπίδων 29, Πεδίο Άρεως

Κόστος: 40 € (Ενεργά μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ. – άνεργοι: 30 €)

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης

Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες: 210-8811227, info@anima.edu.gr, www.animaedu.gr, http://www.anima.edu.gr/seminaria/3o-thematiko-seminario-e-techne-enantia-sto-scholiko-ekphobismo-performing-arts-vs

 


Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα Βασιλικής Σαχπαζή

 
 Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή στη σχολή Μωραΐτη, Advanced Studies in Music and Dance education στο Orff Institute - Mozarteum University στο Salzburg, Physical Theatre στη σχολή του Jacques Lecoq και με τον Philippe Gaullier στο Παρίσι, Ανάλυση της Κίνησης και Σημειογραφία χορού Laban στο Conservatoire National de Musique et Dance de Paris. Σήμερα, συνδυάζει τη μουσική, την κίνηση και το θέατρο στις καλλιτεχνικές και εκπαιδευτικές της δραστηριότητες. Παραδίδει μαθήματα Θεατρικής Κίνησης και Μουσικοκινητικής σε ηθοποιούς, χορευτές, μουσικούς, εικαστικούς, παιδαγωγούς και παιδιά. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας τσίρκου Who Nose, η οποία πραγματοποιεί παραστάσεις και εργαστήρια τσίρκου σε καταυλισμούς προσφύγων από τον Μάρτιο του 2016.Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων