ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 - ΖΩΗ ΓΥΦΤΑΚΗ
(2017-10-01)

«Κράτα με να σε κρατώ... ξεκινάει το σχολειό!»

5ωρο σεμινάριο με τη θεατροπαιδαγωγό και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Ζωή Γυφτάκη

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

 

Ασκήσεις και παιχνίδια που προάγουν τη ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και την ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ
και βοηθούν στην ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο προβάλλονται και εφαρμόζονται θεατρικές τεχνικές και προσεγγίσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη στοιχείων τα οποία είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία των ομάδων, που αυτήν την εποχή βρίσκονται υπό διαμόρφωση σε κάθε σχολική τάξη. Ειδικότερα, οι τεχνικές που θα εφαρμοστούν στοχεύουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της εμπιστοσύνης, της υπευθυνότητας και της αλληλοβοήθειας. Επίσης, μέσω του θεάτρου θα αναδειχθούν τρόποι που οδηγούν στον εντοπισμό, την αξιολόγηση και την εύρεση λύσης σε καταστάσεις που δημιουργούνται από προβλήματα συμπεριφοράς στο ομαδικό πλαίσιο.

Οι δραστηριότητες που θα εφαρμοστούν περιλαμβάνουν χρήση αντικειμένων, εικόνων, χρωμάτων, μουσικής, καθώς και μια μεγάλη γκάμα πολυτροπικών ασκήσεων, οι οποίες μπορούν να ομαδοποιηθούν σε ασκήσεις-παιχνίδια:
  • επικοινωνίας-συνεργασίας

  • ανάπτυξης εμπιστοσύνης-συνενοχής

  • ομαδικότητας

  • ρόλων-αναπαραστάσεων περιστατικών

  • έκφρασης-έκθεσης

  • λεκτικής επικοινωνίας

  • μη λεκτικής επικοινωνίας

  • αυτοσχεδιασμού

  • παρατηρητικότητας-συγκέντρωσης

  • ταχύτητας & αντανακλαστικών

 
 
 
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου
Διάρκεια σεμιναρίου: 5 ώρες
Ώρα: 10:00 π.μ. – 3:30 μ.μ.
Χώρος: Κέντρο Anima, Ευελπίδων 29, Πεδίο Άρεως
Κόστος: 50 € (Ενεργά μέλη Π.Ε.ΣΥ.Θ. – άνεργοι: 40 € )
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης
Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες: 210-8811227, info@anima.edu.gr, www.anima.edu.gr/seminaria-theatrikoy-paichnidioy-didaskalia-meso-technes-monothematika-programmata-2017-18


Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα Ζωής Γυφτάκη

 
Είναι παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας. Έχει εξειδικευθεί στο θεατρικό παιχνίδι, στο drama therapy, στην οργάνωση παραστάσεων με παιδιά, στη σωματική έκφραση και στην εκπαιδευτική εμψύχωση. Επίσης, έχει επιμορφωθεί πάνω σε θέματα όπως: art therapy, κοινωνικό θέατρο, μουσικοκινητικά συστήματα, τάι-τσι, χορός, μακιγιάζ θεάτρου, ενδυματολογία, μουσειακή αγωγή, drama in education, παντομίμα κ.ά. Έχει εργαστεί ως νηπιαγωγός και έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα για εκδοτικούς οίκους, μουσεία και άλλους χώρους παροχής εκπαίδευσης (εκδ. Νίκας, Καλειδοσκόπιο, Μουσείο Γουλανδρή, Παιδικό Μουσείο, Ερυθρός Σταυρός, Action Aid κ.ά.). Ασχολείται με τη διδασκαλία θεατρικού παιχνιδιού σε ομάδες παιδιών και παραδίδει σεμινάρια θεατρικής αγωγής, σχεδιασμού και υλοποίησης θεατρικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε εκπαιδευτικούς. Είναι η υπεύθυνη Θεατρικής Αγωγής στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνογερμανική Αγωγή». Από το 2006 είναι υπεύθυνη μαθημάτων θεατρικού παιχνιδιού στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικής και Δημιουργικής Εκπαίδευσης ANIMA.
 
 
 
 
 

 
 
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ-ΖΩΗ ΓΥΦΤΑΚΗ
 
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΥ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων