Αναρτήσεις της ομότιμης καθηγήτριας Τ.Θ.Σ. Αθηνών κας Ελένης Φεσσά Εμμανουήλ
(2017-04-05)

Αγαπητά μέλη του Συλλόγου Θεατρολόγων,

H νέα εποχή ανάγνωσης και έρευνας -η εποχή του διαδικτύου-, σε συνδυασμό με την ελληνική οικονομική και εκπαιδευτική κρίση, έχει αναγκάσει τους θιασώτες του έντυπου βιβλίου και περιοδικού Τύπου, στους οποίους ανήκω, να συνειδητοποιήσουν τον παιδευτικό ρόλο των ψηφιοποιημένων δημοσιεύσεων για τις νεότερες γενιές.
 
Έχω αρχίσει να αναρτώ στον ιστότοπο www.academia edu με διεύθυνση  https://independent.academia.edu/EleniFessaEmmanouil.
 
Το υλικό που αφορά κυρίως την ιστορία της νέας ελληνικής πόλης θα εμπλουτίζεται με νέες αναρτήσεις. Σε αυτές θα περιλαμβάνονται δημοσιεύσεις για θέματα θεατρικής αρχιτεκτονικής, σκηνογραφίας και ενδυματολογίας. Η ανάγνωση και η εκτύπωση των δημοσιεύσεων είναι ελεύθερη.
Ο λόγος που αποφάσισα να αναρτώ δημοσιεύσεις μου στον ιστότοπο academia.edu δεν ήταν μόνο η προσπάθειά μου να κρατήσω την επαφή με τους νέους. Ήταν κυρίως η ανάγκη που αισθάνθηκα στους δύσκολους αυτούς καιρούς να αντιδράσω προβάλλοντας στον διεθνή χώρο τις θετικές όψεις της νέας ελληνικής αρχιτεκτονικής, που υποβαθμίζει ή αγνοεί ο κυρίαρχος ιστορικός, θεωρητικός και κριτικός λόγος εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.
 
Ελένη Φεσσά-Εμμανουήλ 
Ομ. καθηγήτρια Τ.Θ.Σ. Πανεπιστημίου Αθηνών
 Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων