ΗΜΕΡΙΔΑ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ»
(2015-12-02)

Ημερίδα «Το θέατρο στην Κύπρο στον 21ο αιώνα»
Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα │ Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, το Κυπριακό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΚΚΔΙΘ) και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν, με τη στήριξη της πλατφόρμας The Greek Play Project και του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων, Ημερίδα με τίτλο «Το θέατρο στην Κύπρο στον 21ο αιώνα».
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 στις 6:00μ.μ., στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.
Στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση των διαφόρων θεμάτων της σύγχρονης ιστορίας του κυπριακού θεάτρου με ιδιαίτερη έμφαση στην κυπριακή δραματουργία και σκηνική πρακτική, μέσα από έγκριτες εισηγήσεις ακαδημαϊκών, μελετητών και πρακτικών του θεάτρου από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Η Ημερίδα, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό, θα αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες, «Το κυπριακό θεατρικό έργο» και «Το σύγχρονο κυπριακό θέατρο» και σε αυτήν θα συμμετέχουν οι: Γιώργος Νεοφύτου, Θεατρικός συγγραφέας, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΚΔΙΘ, Ειρήνη Μουντράκη, Θεατρολόγος, Κριτικός θεάτρου, Δημιουργός του The Greek Play Project, Χρύσα Σπηλιώτη, Θεατρική συγγραφέας, Μαρίνα Μαλένη, Θεατρολόγος, Λειτουργός Θεατρικής Ανάπτυξης Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, Γρηγόρης Ιωαννίδης, Κριτικός θεάτρου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, Τάκης Τζαμαργιάς, Σκηνοθέτης, Μέλος ΕΕΠ του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και Εδουάρδος Γεωργίου, Αρχιτέκτονας – Σκηνογράφος. Την Ημερίδα θα συντονίζει ο κ. Πλάτων Μαυρομούστακος, Καθηγητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.
Η Ημερίδα «Το θέατρο στην Κύπρο στον 21ο αιώνα» αποτελεί τη μία εκ των τριών συνεργασιών του ΚΚΔΙΘ και της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας – Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, που στόχο έχουν την ανάδειξη και προώθηση της νέας κυπριακής θεατρικής γραφής και της εν γένει προβολής της θεατρικής δημιουργίας της Κύπρου στο εξωτερικό. 

Για το πρόγραμμα πατήστε ΕΔΩΕπιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων