ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ
(2015-12-02)

Δεκέμβριος 2015 Ίδρυμα Κακογιάννη.
2015 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ 
Επιμέλεια αφιερώματος: Μάνος Καρατζογιάννης

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ
Τον γενέθλιο μήνα της Λούλας Αναγνωστάκη, πενήντα χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνισή της στη σκηνή, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, δραματολόγοι και κριτικοί θεάτρου μιλούν για τη δραματουγία της και συζητούν με το κοινό για το έργο της.
Κατά τη διάρκεια του αφιέρωματος που θα πραγματοποιηθεί σε όλους τους χώρους του Ιδρύματος Κακογιάννη, θα λάβουν χώρα δύο τετράωρες ημερίδες, ενώ θα προβληθούν οι παραστάσεις των έργων της από το Θέατρο Τέχνης και το Εθνικό Θέατρο αντίστοιχα: Ο Ήχος του Όπλου, στη μνήμη του σκηνοθέτη της παράστασης Καρόλου Κουν και Ουρανός Κατακόκκινος, στη μνήμη της Βέρας Ζαβιτσιάνου, που ερμήνευσε για πρώτη φορά την κεντρική ηρωίδα στο συγκεκριμένο μονόλογο.
Το πρόγραμμα της διημερίδας για την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου:

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου

17.00.

Το πάνελ συντονίζει η κυρία Βίκυ Μαντέλη με τους/τις κύριους/ες Βίκτωρ Αρδίττη, Βασίλη Παπαβασιλείου, Δηώ Καγγελάρη, Έλση Σακελλαρίδου, Πλάτων Μαυρομούστακος, Μαριλένα Ζαρούλια.

18.30
.
Το πάνελ συντονίζει η κυρία Ειρήνη Μουντράκη με τους/τις κύριους/ες Κώστα Γεωργουσόπουλο, Λέανδρο Πολενάκη, Δημήτρη Τσατσούλη, Ιλειάνα Δημάδη, Γρηγόρη Ιωαννίδη.

20.00.

Το πάνελ συντονίζει ο κύριος Τάκης Τζαμαργιάς με τους/τις κύριους/ες Σπύρο Βραχωρίτη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Σταύρο Τσακίρη

21.00.

Θα προβληθεί η παράσταση «Ουρανός Κατακόκκινος»

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου
17.00
Το πάνελ συντονίζει ο κύριος Κώστας Χατζής με τους/τις κύριους/ες Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκο Χατζόπουλο, Ένκε Φεζολλάρι, Αναστασία Κουμίδου.

18.00
Το πάνελ συντονίζει ο κύριος Μάνος Καρατζογιάννης με τους/τις κύριους/ες Γιώργο Αρμένη, Σπύρο Ολυμπίου, Ρένη Πιττακή, Στέλιο Μάινα, Όλια Λαζαρίδου, Νίκη Τουμπάκη.
19.00
Το πάνελ συντονίζει η κυρία Σίσσυ Παπαθανασίου με τους κύριους Βασίλη Κατσικονούρη, Λεωνίδα Προυσαλίδη, Μιχάλη Ρέππα, Άκη Δήμου, Αντώνη Κούφαλη.
21.00
Θα προβληθεί η παράσταση «Ο Ήχος του Όπλου»ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Από τις 10 Δεκεμβρίου, στο
Blackbox του Ιδρύματος θα ζωντανέψει ξανά το πιο πρόσφατο έργο της συγγραφέως Σ’ Εσάς που με Ακούτε - 12 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή στην Αθήνα (από 10 Δεκ. μέχρι 4 Ιαν. κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21 :00 και Κυριακή στις 20:00).Με τους Όλια Λαζαρίδου, Maρία Ζορμπά, ‘Aντριαν Φρίλινγκ, Αντρέα Κοντόπουλο, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννη Καραούλη, Μάνο Στεφανάκη, Κλεοπάτρα Μάρκου και Γιώργο Σαββίδη, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ
Στις 27 Δεκέμβριου στις 22:00, στο Φουαγιέ του Ιδρύματος Κακογιάννη, η Ντόρα Μπακοπούλου και η Βικτωρία Καζίμη παίζουν στο πιάνο μουσικά θέματα από τα έργα της συγγραφέως.
Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει συγκεντρωτικός τόμος με την εργογραφία και την παραστασιογραφία της συγγραφέως από τις Εκδόσεις Σοκόλη.

Υπό την αιγίδα  του Π.Ε.ΣΥ.Θ. 
Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων