ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
(2015-10-14)
ΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ

Light seeking light doth light of light beguile
(Shakespeare, Love’s Labor’s Lost, Ι.i, 77)
    
Πόσο το Φως επηρεάζει ή διαμορφώνει τη θεατρική πραγματικότητα;
Πόσο φωτεινά ή σκοτεινά βρίσκετε τα θεατρικά έργα & τους ήρωές τους;

Σας φοβίζει το σκοτάδι;


Δύο διακεκριμένοι ειδικοί προσεγγίζουν το φως από διαφορετικές οπτικές. Η Δρ. Κωνσταντίνα Ζηροπούλου, Θεατρολόγος, και η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Σχεδιάστρια Φωτισμών, εμπνεύστηκαν και υλοποιούν στην ΥΨΙΚΑΜΙΝΟ, Κέντρο Λόγου και Θεάματος ένα πρωτοποριακό επιμορφωτικό σεμινάριο.

Η Κατερίνα Μαραγκουδάκη, με πολυετή εμπειρία ως Διευθύντρια φωτογραφίας σε μεγάλο αριθμό ταινιών και σχεδιάστρα φωτισμών για περισσότερες από 300 θεατρικές παραστάσεις μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύει το φαινόμενο ‘Φως’, αποκαλύπτει τη μεταμορφωτική του δύναμη και βοηθά νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, φοιτητές θεατρικών σπουδών και όλους όσοι ασχολούνται με τις παραστατικές τέχνες και την εικόνα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με ειδικές τεχνικές του φωτός.
Η Δρ. Κωνσταντίνα Ζηροπούλου, με ακαδημαϊκή ερευνητική εμπειρία αλλά και πολυετές διδακτικό έργο στο Πανεπιστήμιο και Δραματικές Σχολές αναλύει κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας με κύριο ερμηνευτικό εργαλείο τη διάσταση του φωτός. Διερευνά το φως και το σκοτάδι ως συστατικά του δραματικού μύθου και του χαρακτήρα των δραματικών προσώπων αλλά και αναδεικνύει στοιχεία των θεατρικών έργων, που αντιστοιχούν σε φωτεινές και σκοτεινές όψεις διαφόρων περιόδων της Ιστορίας.    

Το σεμινάριο αποτελείται από δύο τετράμηνους κύκλους σπουδών και πραγματοποιείται μία φορά την εβδομάδα, ημέρα Τρίτη, 5.00-7.00 μ.μ. και 7.00-9.00 μ.μ. αντιστοίχως για καθένα από τα δύο μαθήματα.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους (θεωρητική και πρακτική) σε ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό στο τέλος του σεμιναρίου.

Για την παρακολούθησή του δίνεται Βεβαίωση Σπουδών, καθώς και η δυνατότητα υποτροφίας στο εξωτερικό για όποιον αριστεύσει. 
Εγγραφές έως τις 23 Οκτωβρίου 2015 (θα τηρηθεί σειρά πρτεραιότητας).
Έναρξη πρώτου κύκλου: 27 Οκτωβρίου 2015
Λοιπές πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6947 723290
Email:ypsikaminos1@gmail.com
ΥΨΙΚΑΜΙΝΟΣ Κέντρο Λόγου και Θεάματος, Νευροκοπίου 18, στάση μετρό Κεραμεικός (στον ίδιο χώρο εδρεύει επίσης ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, Π.Ε.ΣΥ.Θ).Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων