ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2014-2015 ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ!
(2014-09-17)
Το Κουκλοθέατρο Αγιούσαγια! παρουσιάζει:
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2014-2015


1. Εργαστήριο Θεατρικής Μαριονέτας

Διάρκεια: 150+ ώρες (Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015)

Συναντήσεις: 4 ώρες την εβδομάδα σε ομάδες των 4-5 ατόμων

Ημέρα: καθημερινή, καθορίζεται από την ομάδα

Ετήσιος κύκλος εκπαίδευσης 150 ωρών, πάνω στην τέχνη της θεατρικής μαριονέτας. Από το 1999, τον έχουν παρακολουθήσει πολλοί από τους σημερινούς επαγγελματίες κουκλοπαίκτες.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην θεωρία και πράξη της μαριονέτας και της κούκλας γενικότερα, για θεατρική χρήση. Έμφαση δίνεται στον πειραματισμό με διάφορα υλικά και τεχνικές κατασκευής, τη σχέση με τα εργαλεία, τον σχεδιασμό της κούκλας με συγκεκριμένα ζητούμενα, την καθεαυτό κατασκευή, και την ολοκληρωμένη προσέγγιση του θεατρικού φαινομένου της εμψύχωσης, με την προετοιμασία και παρουσίαση ατομικών σπουδών παράστασης.

2. Θέατρο της Εμψύχωσης, Θέατρο της Υλο-Ποίησης

Διάρκεια: 100+ ώρες (Οκτώβριος 2014-Μάιος  2015)

Συναντήσεις: 4 ώρες την εβδομάδα σε ομάδες των 8-10 ατόμων

Ημέρα: καθημερινή, καθορίζεται από την ομάδα

Συνολικό κόστος (περιλαμβάνει υλικά και εργαλεία): 800Ε

Κύκλος εκπαίδευσης με έμφαση στην εμψύχωση τις τεχνικές χειρισμού και τη σκηνοθεσία. Σφαιρική έρευνα πάνω στην λειτουργία της κούκλας σαν θεατρικό μέσο. Πειραματισμός στην θεατρική χρήση και την ποιητική της εμψύχωσης της ύλης, τα στοιχεία που την δημιουργούν και την σκηνική δυναμική της. Πρακτική εργασία μέσα από αυτοσχεδιασμούς και τελικά παραγωγή ατομικών σπουδών παράστασης ή ομαδικής δουλειάς.

3. Μηχανική και κουκλοθέατρο

Διάρκεια: 100+ ώρες (Νοέμβριος 2014 - Μάιος 2015)

Συναντήσεις: 4ωρες συναντήσεις σε ομάδα των 4-5 ατόμων

Ημέρα: καθημερινή, καθορίζεται από την ομάδα

Συνολικό κόστος (περιλαμβάνει υλικά και εργαλεία): 900Ε

Κύκλος εκπαίδευσης που απευθύνεται σε έμπειρους κουκλοπαίκτες ή κατασκευαστές κούκλας οι οποίοι θέλουν να εμβαθύνουν σε θέματα σχεδιασμού και κατασκευής μηχανισμών για κούκλες καθώς και αυτομάτων.

πρόσθετα:

Σε όλα τα προγράμματα γίνεται παράλληλη μελέτη κειμένων, οπτικού υλικού και βοηθητικών ερεθισμάτων, πρόσβαση στην βιβλιοθήκη/ αρχείο. Δίνεται πακέτο σημειώσεων και βεβαίωση συμμετοχής σε όποιον το επιθυμεί.

Οι θέσεις και στα τρία προγράμματα είναι πολύ περιορισμένες καθώς δουλεύουμε σε πολύ μικρές ομάδες.  Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνήσουν  άμεσα με τον Στάθη Μαρκόπουλο, στο 6977150305, να στείλουν μήνυμα στο ayusayapup@gmail.com ή στο https://www.facebook.com/ayusaya.

Σε όλα τα προγράμματα το κόστος είναι 20% λιγότερο για όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει άλλο κύκλο εκπαίδευσης του Εργαστηρίου Αγιούσαγια!.Επιστροφή
 
                                                                                               
   

   
      © Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων | Όροι Χρήσης | Προστασία προσωπικών δεδομένων